2 Nisan 2013

ABD'nin en yüksek konutu New York'ta inşa ediliyor


 Devasa binaları ve gökdelenleriyle ünlü New York’taki gökdelenlerin arasına bir yenisi daha eklenecek.


Daily Mail’ın haberine göre New York’un 425.5 metrelik yüksekliğinde olması beklenen yeni gökdeleni 432 Park Avenue, yapımı tamamlandığı vakit Amerika’nın en yüksek konutu olacak.

Bununla birlikte 2015 yılında tamamlanması beklenen 96 katlı gökdelende yaşamak isteyenlerin oldukça varlıklı olması gerekecek.


New York’un en yüksek yapısı olan Empire State Binası’na meydana okuyacak olan gökdelendeki fiyatlar 20 milyon dolardan başlıyor.

Söz konusu fiyat, küçük balkonları ve çalışma odaları bulunan üç yatak odalı daireler için geçerli. New York’u 360 derecelik bir açıyla görebilen çatı katlarının fiyatları ise 85 milyon doları buluyor.


New York Daily News’a konuşan gayrimenkul komisyoncusu Lisa Simonsen, gökdelene ilişkin her şeyin gerçeküstü bir niteliğe sahip olduğunu ve yapıya dair muhteşem olmayan hiçbir şeyin olmadığını belirtti.

Binanın içinde ayrıca 22.8 metre uzunluğunda bir havuz, buhar odası, fitness salonu ve sauna yer alacak.

Binanın yüksekliğinden dolayı, bir havacılık danışmanının binanın uçaklara ve helikopterlere tehlike arz etmeyeceğine dair Federal Havacılık Yönetimi’ne (FAA) bir rapor sunması gerekecek.


Binadaki 123 dairenin üçte birinin şimdiden satıldığı düşünülüyor.

Empire State Binası kule ucuyla birlikte 442.8 metre yüksekliğe sahip bulunuyor, fakat kule ucu hesaba katılmadığı vakit binanın yüksekliğinin 381 metreye düşmesi, Park Avenue’yu daha yüksek bir bina yapıyor.(turkishNY)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder