21 Nisan 2013

Uyuşturucu Yasaklanınca İndirime Gidildi!..

Portekiz’de uyuşturucu maddelere getirilen yasaklar artırıldı. Ülkede satışı ve kullanımı serbest olan hafif uyuşturucu kategorisindeki maddeler meclisin kabul ettiği yasa ile tamamen yasaklandı. Bir firma ise yasağın halen yürürlükte olmadığı son günde söz konusu maddelerin fiyatlarını yarı yarıya indirdi.


Portekiz'de uyuşturucu maddelerinin çoğu mağazalarda rahatlıkla satılıyordu. Ancak yürürlüğe giren yeni yasa ile bu maddelerin satışı, kullanılması, temin edilmesi tamamen yasaklandı.


Ülkede rahatça satılan mantardan yapılan uyuşturucular, geçtiğimiz aylarda bir gencin ölümüne sebep olmuştu.

Portekizliler, bu yasaklamadan memnun. Bir Portekizli, "Yasak çok yerinde oldu.Uyuşturucuların türü ne olursa olsun yasaklanmalı" derken bir diğeri de, "Yasal denen uyuşturucuları kullanmaya başlayan insanlar, yasal olmayanlarla devam ediyorlardı. Bu yüzden ben yasaya destek veriyorum" diye konuştu.

STOKU TÜKETMEK İÇİN İNDİRİM YAPTI

Ülkede 10 tane mağazası bulunan bir firma, yasağın halen yürürlükte olmadığı son günde söz konusu maddelerin fiyatlarını yarı yarıya indirerek stoklarını eritmeye çalıştı. Yasağa göre elinde bu sınıfta bir madde bulunduranın 15 gün içinde polise teslim etmesi gerekiyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder