22 Nisan 2013

Şöhret ‘İnsanın Ömrünü Kısaltıyor!..'

Sürekli göz önünde olduğunuz pırıltılı bir kariyere sahipseniz, kişisel sağlığınız açısından dikkatli olmanız gerekiyor.


ABD’de yayımlanan bir gazetenin ölüm ilanları sayfası incelenerek hazırlanan bir araştırmaya göre, sürekli göz önünde olan şöhretli bir kişi olmak ömrünüzü kısaltabilir.
Araştırma, gösteri sanatçıları ya da spor yıldızlarının, diğer meslek gruplarında başarılı olan kişilere göre ortalama birkaç yıl daha erken öldüklerine işaret ediyor.

Araştırmacılar, yaptıkları çalışmanın kesin cevaplar ortaya koymadığının farkında olduklarını, ancak şöhretin maliyeti konusunda ilginç soruları gündeme getirdiğini belirtiyor.

Çalışmanın sağladığı veriler uluslararası tıp dergisi QJM’de yayımlandı.

EN YAYGIN ÖLÜM NEDENİ KANSER

Avustralyalı araştırmacılar, 2009 ile 2011 yılları arasında Amerika’nın ileri gelen gazetelerinden New York Times’da yayımlanan 1000 ölüm ilanını inceledi.

Buna göre oyuncu, şarkıcı ve müzisyen gibi gösteri sanatçıları ve ünlü sporcular en genç yaşlarda ölenler arasında yer aldı. Bu kişilerin ortalama ömrü 77 yıl olarak belirlendi.

Buna karşılık, örneğin akademisyen olarak tarif edilen mesleklerde başarılı olan kişilerin ortalama 82 yaşına kadar yaşadıkları söyleniyor.

Şöhretlerin ölüm nedenleri arasında en sık rastlanan ise kanser, özellikle ciğerlerde ortaya çıkan habis tümörler.

Zamanamerika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder