2 Nisan 2013

Facebook'un Ücretsiz Arama Özelliği Türkiye'de!


Facebook’un mobil taraftaki en ciddi atılımlarından birisi olan ‘ücretsiz arama’ özelliği Türkiye’de de kullanıcılara açıldı. Messenger veya ana uygulama üzerinden kullanılabilen özellik ile Facebook arkadaşlarınız ile ücretsiz olarak telefon görüşmesi yapabileceksiniz.

Sadece Wi-Fi bağlantılarında geçerli olan özellik, Türkiye’de tüm mobil platformlardaki kullanıcılara sunuldu.

Nasıl kullanabilirsiniz?
Facebook’un mesajlaşma uygulaması Messenger üzerinden ücretsiz konuşmaya başlamak için tek yapmanız gereken görüşmek istediğiniz kişinin profiline girmek ve sağ üst bölümde yer alan ‘+’ya tıklamak. Çıkan seçenekler arasından ‘Ücretsiz Arama’yı seçerek konuşmaya başlayabiliyorsunuz. Bir kez daha hatırlatalım görüşmeler şu an için sadece Wi-Fi bağlantıları üzerinden gerçekleşiyor.

Ücretsiz görüşme Facebook tarafından üyelerine sunulan en cömert özelliklerden birisi. Zira mobil kullanıcılar böylece Viber ve benzeri uygulamalar yerine aktif olarak kullandıkları Messenger üzerinden sesli görüşme yapabilecekler. En geniş fihristlerin Facebook’taki arkadaş listeleri olduğunu düşündüğümüzde bu özelliğin kısa sürede yaygınlaşmasını bekleyebiliriz. Küçük bir not daha ekleyelim sesli görüşme yapmak için telefon numarasını bilmeniz gerekmiyor.

Facebook ilk defa geçtiğimiz yıl sonunda ücretsiz görüşme özelliğini Fransa’da telekomünikasyon şirketi Orange ile kullanıcılara sunmuştu. Daha sonra Kanada ve ABD’de kullanıma açılan özellik kısa sürede Türkiye’nin de içerisinde yer aldığı bir çok ülkeye yayıldı. Fransa’da Orange müşterilerinin dışında tüm dünyada özellik sadece Wi-fi üzerinden kullanılabiliyor.(Sosyalmedya.co)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder