14 Mayıs 2013

Angelina Jolie, Göğüslerini Aldırdı!..

Angelina Jolie, New York Times’ın serbest kürsü köşesinde yazdığı bir makalede, kadınların meme kanseri ve yumurtalık kanseri risklerini büyük ölçüde artıran bir gen olan BRCA1 genini taşıdığını öğrenmesinin ardından önlem olarak mastektomi ameliyatına girerek iki memesini de aldırdığını açıkladı.


USA Today’in haberine göre Jolie yazısında, “Meme kanserine yakalanma riskim yüzde 87’den yüzde 5’in altına düştü. Çocuklarıma, beni meme kanserinden kaybedecekleri yönünde endişe etmelerine gerek olmadığını söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Jolie, hiçbir şekilde kadınsılığını eksiltmeyen güçlü bir seçim yapmış olmasından dolayı kendisini güçlü hissettiğini söylüyor.

Pink Lotus Breast Center’da gerçekleşen ameliyatlarda erkek arkadaşı Brad Pitt’in de yanında olduğunu belirten Jolie makalesinde ayrıca, Pitt gibi sevecen ve destekleyici bir partnere sahip olduğu için çok şanslı olduğunu yazdı.

Geçirdiği ameliyatları, risk taşıyan diğer kadınlara yardımcı olacağı umuduyla kamuoyuyla paylaşmaya karar verdiğini söyleyen Jolie, ailesinde meme ya da yumurtalık kanseri geçmişi olan kadınları sağlıkları konusunda proaktif davranmaya çağırıyor.

Jolie’nin annesi Marcheline Bertrand, yaklaşık 10 yıl boyunca yumurtalık kanseriyle mücadele etmesinin ardından 56 yaşında ölmüştü.

TurkishNY.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder