23 Mart 2013

Çözüm sürecinde rol alacak ‘akil adamlar’ belli oldu!

Teröre çözüm sürecinde rol alacak ‘Akil Adamlar Komisyonu’nda yer alması beklenen isimler belli oldu.

Hükümetin teröre çözüm arayışında gündeminde olan ‘Akil Adamlar Komisyonu’nda kimlerin yer alacağı büyük oranda belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Hasan Cemal, Oral Çalışlar, Yaşar Kemal, Kadir İnanır, Tarhan Erdem, Ali Bayramoğlu, Rıfat Hisarcıklıoğlu, Jülide Kural, Fazıl Hüsnü Erdem, Vahap Coşkun, Mithat Sancar gibi isimler, komisyonda yer alacak isimlerden bazıları.

Akil Adamlar Komisyonu, 25 ile 30 kişiden oluşacak ve yedişerli gruplar halinde alt komisyonlar kurarak belli bölgeler ile konularda çalışacak.

Bu komisyonlar kendi iç mekanizmalarını oluşturacak. Başkan, sözcü gibi görev dağılımını da kendi bünyelerinde kuracaklar. Ayrıca, akil adamlar oluşumunun bir sivil toplum örgütü şemsiyesi altında çalışması da gündemde.

PEKİ KOMİSYON NASIL BİR İŞLEV ÜSTLENECEK?

Akil Adamlar Komisyonu’nun temel işlevi çözüm sürecinin sağlıklı işleyişini temin etmek olacak. Çıkabilecek sorunlar, bu komisyon aracılığıyla giderilecek. Komisyon, sürece toplumsal desteği artırıcı çalışmalar yürütecek.

Akil adamlar, PKK’nın sınırdışına çekilme sürecini sekteye uğratacak sorunlar yaşanmaması için gözlemci statüsü olacak. Çekilmeyi sekteye uğratacak sorunlar yaşanmaması için çalışacak.

Ntvmsnbc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder