29 Mart 2013

First Lady Michelle Obama ABD'yi böldü


First Lady Michelle Obama, Paskalya Yortusu'nda gazete bayilerinin standlarından mavi – mor elbisesi içinde gülümserken ABD'lileri ikiyi böldü. İkinci kez ünlü moda dergisi Vogue'a poz veren ve derginin kapağında yer alan Obama'ya kimilerinden destek kimilerinden eleştiri geliyor.

Obama'nın dergiye poz vermesine destek veren ve bundan mutluluk duyan Amerikalılar, “Nihayet Jackie Kennedy gibi bir stil ikonumuz var” görüşünde. Obama'nın ‘kapak kızı' olmasına burun kıvırıp karşı çıkan Amerikalılar ise First Lady'nin kâküllü yeni saç modeline de tepki gösterip “Başkanımızın eşine neler oluyor?” diye soruyor.

Obama, 2009 yılında da Vogue dergisine kapak olmuştu.

"Orta yaş krizindeyim"

Michelle Obama da ABC televizyonunda katıldığı “Rachael Ray Show” adlı programda gelen eleştirilere “Orta yaş krizindeyim” diyerek esprili bir yanıt verdi.

Katıldığı programda 20 yıllık evliliğini ve çocuklarını anlatan Obama, “Bizim öncelikli görevimiz, ailemizi bir arada tutmak” diyerek kendisine modayla ilgili yöneltilen soruları da cevapladı.

Modaya duyduğu ilgiden bahseden Obama, “Eğer giydiğin elbisenin içinde kendini rahat hissediyorsan, insanlarla daha kolay iletişim kurabiliyorsun” diye konuştu.


"Daha özgür"

Michelle Obama'nın, eşinin ikinci görev döneminde daha fazla ön plana çıkmasıyla ilgili olarak First Lady uzmanı Myra Gutin, “Michelle Obama'daki bu değişikliklerin yorumlanabileceğini düşünüyorum. Çünkü ikinci döneme başladılar ve Michelle Obama artık daha özgür hareket edebileceğini sanıyor. Asıl başlangıcı zaten yapmıştı” diyor.

Gutin, Michelle Obama'nın diğer başkan eşlerinden daha genç ve daha aktif olduğuna da dikkat çekti.
Öte yandan ‘The Atlantis' adlı dergi de Michelle Obama'nın eşinin 2016 yılında görev döneminin sona ermesinin ardından politika atılmasının göz ardı edilmemesi yorumunda bulunuyor.
© Deutsche Welle Türkçe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder