29 Mart 2013

Google Kameraları Akıllandıracak


Google'ın patentini aldığı bir teknoloji, konum ile hava durumu bilisini eşleştirip, fotoğraf makinesinin ayarlarını otomatik olarak düzenleme imkanı sunuyor.

Son yıllarda akıllı cep telefonlarının kameraları çok gelişti. Adeta fotoğraf makineleriyle yarışan cep telefonu kameraları günlük hayatımızın vazgeçilmez cihazları arasına girdi.
Arama motoru konusunda dünyanın en büyük firması olan Google, aldığı bir patent ile akıllı cep telefonlarının kameralarını daha da akıllandırmayı hedefliyor. ABD patent ofisinde 20130076926 başvuru numarası ile alınan patente göre Google, akıllı telefonlarda GPS bilgisi ile konumu belirleyip, bulunulan lokasyondaki hava durumu bilgilerini alacak.


Bu hava durumu bilgilerini kullanan akıllı telefonun kamerası, beyaz ayarı ve renk doygunluğu gibi değerleri otomatik olarak düzenleyecek. Bu sayede kullanıcılar fotoğraf çekerken ek ayarlarla uğraşmadan bu bilgiler otomatik olarak kameraya yüklenecek.


Google markalı telefonlarda kullanılabilir

Yeni teknolojinin ne zaman ve nasıl kullanılacağına dair bir açıklama yapılmadı. Öte yandan Google, böyle bir teknolojiyi kullanacak kendi üretimi olan bir telefon ya da tablet bilgisayara sahip değil. Google, geçmişte LG ya da Samsung gibi markalara üretim yaptırmıştı.

Ancak geçen yıl Motorola'nın telefon birimini satın alan firmanın önümüzdeki aylada kendi markası ve üretimi ile mobil cihazlar üretmesi bekleniyor. Muhtemelen o cihazlarda bu ve benzeri patenti alınan teknolojilerin kullanılması bekleniyor.(ShiftDelete.Net)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder