31 Mart 2013

Bir şizofrenin gözünden Hz. Muhammed

Kutlu doğum haftasının yaklaştığı şu günlerde Yazar İsa Yılmaz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in hayatını farklı bir açıdan ele aldı. Özellikle gençlerin ilgisini çekecek olan Aşk-ı Ekber romanı Kent Kitap’tan çıktı.

İşlediği bir cinayetten sonra felsefe profesörünün hayatı alt üst olur. Romanda, gerçeklik algısını yitiren profesörün hakikat arayışı karmaşık bir olay örgüsüyle anlatılmaktadır. Gerçeğin izini süren profesör bir türlü şüphelerden kurtulamazken vardığı her sonuçta bir başka sorunla karşılaşır. Tüm bu karmaşayı çözecek bir şeye ihtiyacı vardır. Her şeyi özetleyen bir kelimeye…

Acaba o kelime nerede çıkacaktı karşısına?

Allah’ın bir var etme sanatı olarak kullandığı altın oran ona bir yol gösterecek miydi? Acaba şizofreni denen çaresiz illetten kurtulmanın bir yolu var mıydı? Bu hastalığa çare olacak bilgilerle Hz. Muhammed (s.a.v.)’in yaşamı arasında bir bağ kurulabilir miydi?

İstanbul’da başlayan, Paris’e ve onun ardından Mekke’ye uzanan gizem ve akıl dolu bir maceraya hazır mısınız? Aşk-ı Ekber’in sayfalarını çevirebilirsiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder