29 Mart 2013

Güçlü Osmanlı’da Kürdistan, Lazistan vardı!

Başbakan Erdoğan CNN Türk ve Kanal D ortak yayını ile ekranlara gelen Başbakan ile Özel programında gündeme ve çözüm sürecine ilişkin konuştu.

Başbakan Erdoğan, eyalet sistemini şu sözlerle savundu;

Eyalet yapısı hızlı kalkınmayı getirir. Osmanlıya baktığımız zaman o güçlü Osmanlı’da Lazistan, Kürdistan eyaletleri vardı. CHP’yi farklı düşünürüm ama MHP hem ‘biz Osmanlıyız’ diyecek diğer taraftan bunlara izin vermeyecek.

Seçimler nedeniyle böyle düşünüyorlar. Eğer sen demokrasiden çekiniyorsan her yeri kaybedebilirsin. Bizim endişemiz yok. 81 eyaletin 78’inde milletvekili çıkarmışız. Eyaletlerde de böyle bir endişenin içine girmemize gerek yok. Üniter yapı içindeki yaklaşım tarzı bu üniter yapıya sahip çıkabilirsiniz”

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Demokraside ve ekonomik kalkınmada güçlü Türkiye. Bunlara Osmanlı’yı ilave edebiliriz. Osmanlı’da ki üniter yapıdaki hoşgörüye hala sahip değiliz. Belediyeyi kabul ediyorsunuz ama seçilmiş valiyi neden kabul etmiyorsunuz. Osmanlı Kürdistan, Lazisntan demiş bizim bunu dememize gerek yok. Bizim coğrafi bölgelerimiz var buna göre ortaya koyabiliriz. İlla bu böyle olsun noktasında, diye söylemiyorum. Bize şu andaki yapı gereklidir. Şu anda ki kontrol mekanizmalarını götrüremezsek kötü şeyle olur. Valiliğe gönderiyorsunuz parayı, vali kaymakama vermiyor parayı. KÖYDES ile gönderdiğimiz parayı direk kaymakamlara göndereceğiz.

Bazıları gücenmesin. Ama bazılarıda alıyor parayı bankaya koyuyor. Okulu bitisindiye koyuor. Onun için bu bütçelerde planlama içine girdik.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder