19 Nisan 2013

Deniz Akkaya'nın ahlaksız teklif davası sonuçlandı!..

Akkaya'nın ‘ahlaksız teklif’ davası, Yargıtay’ın, 3. yargı paketi kapsamında yeniden değerlendirilmesi gerekçesiyle verdiği bozma kararının ardından tekrar ele alındı.


MANKEN Deniz Akkaya ile eski İTO başkanı Mehmet Yıldırım arasında 2002'den beri devam eden ve Yıldırım'ın beraati ile sonuçlanan ‘ahlaksız teklif' davası, Yargıtay'ın, 3. yargı paketi kapsamında yeniden değerlendirilmesi gerekçesiyle verdiği bozma kararının ardından tekrar ele alındı.

İstanbul 54'üncü Asliye Ceza Mahkemesi, ilk yargılama sonunda beraatine karar verilen, Mehmet Yıldırım'ın sözlerini ‘düşünce açıklaması' sayarak yargılamanın 3 yıl ertelenmesine karar verdi. Yıldırım, 3 yıl içinde suç işlemezse dava ortadan kalkacak.

2002'DE BAŞLADI: Bir işadamının bir haftalık aşk karşılığında kendisine 300 bin dolar teklifinde bulunduğunu iddia eden Deniz Akkaya ile bu sözlere “O kız değerini artırmak için yanlış taktik uyguluyor. İşadamı piyasa fiyatını iyi bilir, kimseye değerinden fazla vermez” diye yanıt veren Mehmet Yıldırım'ı adliye koridorlarına taşıyan süreç 2002'de başladı. Akkaya'nın şikayeti üzerine yürütülen soruşturma sonunda Yıldırım hakkında basın yoluyla hakaret suçundan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Akkaya Yıldırım hakkında ayrıca 100 bin TL'lik manevi tazminat davası da açtı. Yargılama devam eden Mehmet Yıldırım hakkında katıldığı bir toplantıda davayla ilgili olarak “Gerekirse Deniz Akkaya'nın değeri için bilirkişi isterim” dediği gerekçesiyle ikinci bir dava daha açıldı.

BERAAT ETMİŞTİ: Yıldırım hakkında Deniz Akkaya'nın şikayeti üzerine açılan ilk dava zaman aşımı nedeniyle düştü. 2010'da sonuçlanan ikinci davada ise Yıldırım, söylediği sözler suç unsuru oluşturmadığı gerekçesiyle beraat etti. Akkaya'nın Yıldırım hakkında verilen kararı temyiz etmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay, davanın 3'üncü Yargı Paketi kapsamında yeniden ele alınması gerekçesiyle yerel mahkemenin kararını bozdu. Dosyayı yeniden ele alan İstanbul 54'üncü Asliye Ceza Mahkemesi, Yıldırım'ın yargılanmasının 3 yıl ertelenmesine karar verdi.

AYŞEGÜL USTA / HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder