14 Nisan 2013

Hande Yener'den Genç Kalma Sırrı!..

Hande Yener, güzellik sırrının bir kitapta olduğunu söyledi.


Seslendirdiği şarkılar ile milyonların beğenisini kazanan Hande Yener, müzik tarzını değiştirmesinin yanı sıra, yıllar geçtikçe genç ve fit görüntüsüyle de dikkatleri çekiyor. Genç kızlara taş çıkartan 40 yaşındaki şarkıcı, gençlik sırrını ilk kez Bugun'e açıkladı.

 
 Yener, Peter Kelder'in yazdığı "Tibet'in Gençlik Pınarı" (orijinal adı: Ancient Secret of the Fountain of Youth ) adlı kitapta yer alan beş Tibet egzersizini her gün yarım saat uygulayarak, sağlıklı ve genç kaldığını söyledi.

Zamansız kadın olduğunu söyleyen Hande Yener, " Her gün egzersizlerin yanında kitapta tavsiye edilen beslenme sırlarını da uyguluyorum. Bu sayede hem genç kalıyor hem de kilo almıyorum" diyerek zamansız kadın olduğunu belirtti.

Başlangıçta her hareketin 3 kez yapılması tavsiye ediliyor. Daha sonra her hafta tekrar sayısını 2 şer arttırarak 21 tekrara ulaşıncaya kadar arttırmaya devam edin.10 hafta sonra her hareketi 21 kere yapabilir duruma geleceksiniz.


1. HAREKET
Kollarınızı omuzlarınızın hizasından açarak dik durun. Başınız hafifçe dönene kadar saat yönünde dönün.

2. HAREKET

Sırtüstü olarak yere yatın.Bacaklarınızı, dizlerinizi kırmadan dümdüz yukarı kaldırıp,bir iki saniye sonra indirin.

3. HAREKET
Bedeniniz dik duracak şekilde dizlerinizin üzerine oturun. Çeneniz göğsünüze değecek şekilde başınızı ve boynunuzu öne doğru sarkıtın. Ardından bel kemiğinizi mümkün olduğunca geriye doğru yaylandıracak şekilde başınızı ve boynunuzu geriye doğru sarkıtın.

4. HAREKET
Ayaklarınızı öne uzatarak yere oturun. Çeneniz göğsünüze değecek şekilde, başınızı öne doğru sarkıtın, ardından başınızı mümkün olduğunca geriye doğru sarkıtırken kollarınızdan kuvvet alarak kalçalarınızı havaya kaldırın. .

5. HAREKET
Yüzükoyun yere uzanın. Ellerinizden ve ayak parmaklarınızdan güç alarak, omurganızı öne doğru yaylandırarak başlayın. Bir yandan da başınızı mümkün olduğunca geriye doğru sarkıtın. Ardından kalçanızı yukarıya doğru çeki.




kadinvekadin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder