3 Nisan 2013

‘Son Oyun’un 100 bin baskısı 2 saatte tükendi!..

Ahmet Altan’ın merakla beklenen yeni kitabı “Son Oyun”, satışa çıktığı ilk 2 saatte 100 bin adet satarak bir rekora imza attı.


Everest Yayınları’ndan çıkan “Son Oyun”, bu satış rakamıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, iki saat içinde baskısı tükenen ilk roman oldu.

408 sayfadan oluşan kitabın ilk baskısı 100 bin adet yapılmıştı. Yayınevi yaptığı açıklamada ilk baskının tükenmesi ve hem okurlardan hem kitabevlerinden yüksek miktarda sipariş almaları nedeniyle ikinci baskıya başladıklarını belirti. “Son Oyun”un 100 bin adetlik ikinci baskısı ise bugün  okurla buluşacak.
Kitabın editörü Sırma Köksal, “Son Oyun”un ilk baskısının kısa bir sürede tükenmesine dair şunları söyledi: “Bizim de yayınevi olarak kitabın satış rakamı konusunda beklentilerimiz düşük değildi, Ahmet Altan ismi nedeniyle. Bu nedenle de ‘Son Oyun’un ilk baskısını 100 bin adet yaptık. İlk baskının 2 saatte tükenmiş olması bizi de heyecanlandırdı. Kitap çok ilgi çekti okurlarca. Bu satış rakamını, Ahmet Altan’ın uzun yıllardır yeni bir kitabının yayımlanmamış olmasına bağlıyorum. Okurun özlemi varmış Ahmet Altan’ın kitaplarına.”

Milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder