5 Nisan 2013

Yabanacı Basınında Lazio Zaferi!

UEFA Ligi çeyrek final müsabakası ilk maçında Fenerbahçe'nin, İtalya'nın Lazio takımnını 2-0 yenmesi gazetelerde geniş yer aldı. Maçın ardından UEFA’nın resmi internet sitesi galibiyeti “Fenerbahçe Lazio’yu cezalandırdı” şeklinde duyurdu.

İtalya Medyası

La Gazzetta dello Sport  Fenerbahçe'nin galibiyetini, “Lazio 10 kişi kaldı. Webo ile Kuyt Lazio’nun işini bitirdi” diye yazdı.  La Gazzetta dello Sport internet sitesinde ise maç için "Lazio 10 kişiyle Türkiye'de alabora oldu" başlığı atıldı.

Tutto Sport Gazetesi internet sitesinde maçın tamamlanmasının hemen ardından yayınlanan haberde, "Lazio, kızgın ve yenik. İlk raund Fenerbahçe'nin" başlığı kullanılırken, "Petkovic'in takımı İstanbul'da 2-0 nakavt" ifadesine yer verildi.

Lazio'nun aldığı yenilgiyle yarı finalden uzaklaştığı değerlendirmesinin yapıldığı haberde, "İlk yarıda maç hareketliydi. Lazio oyununu oynadı ama Fenerbahçe yanıtsız bırakmadı" ifadesi kullanıldı.

İkinci yarıda Onazi'nin aldığı kırmızı kartın Lazio üzerinde soğuk duş etkisi yarattığı belirtilen haberde Fenerbahçe'nin baskılı oyununun sonunda iki golü bulduğu belirtilirken, "Lazio'nun yarı finale çıkması zor görünüyor" yorumu yer aldı.İlk yarının Lazio açısından olumlu sonuçlandığını ancak ikinci yarıda gelen kırmızı kartın takımı bloke ettiği belirtildi. Lazio'nun ilk yarıda penaltı beklentisine yanıt alamadığı vurgulanan haberde, "Bu çeyrek finalin ardından yarı final çok uzak görünüyor" ifadesine yer verildi.

Bir diğer ünlü spor gazetesi ise Lazio zaferini Corriere dello Sport da “Lazio Türkiye’de çarpıldı. Hakemin varolmayan bir kırmızı kart kararıyla Onazi atıldı ve 2-0′lık mağlubiyet geldi” yorumunu yaptı.

Corriere dello Sport
gazetesinin internet sitesinde ise maç sonucunu, "Lazio Türkiye'de soyuldu, Fenerbahçe 2-0 yendi" başlığıyla duyurulurken, haberde "İstanbul'da haksız bir penaltı Fenerbahçe'nin yolunu açtı. Daha sonra top Lazio'nun olması gerekirken hakemin hatalı kararıyla Fenerbahçe'ye verildi ve ikinci gol geldi. Gelecek Perşembe Olimpico Stadyumu'nda gerçekleştirilecek seyircisiz maçta, Petkovic'in takımında Onazi ve Mauri olmayacak. Takımın işi daha da zorlaşacak" ifadesi kullanıldı.

Football İtalia: 10 kişi kalan Lazio, İstanbul'da kaybetti. Webo'nun tartışmalı penaltı golü ile öne geçen Fenerbahçe, Kuyt'ın son dakikadaki golü ile avantajı yakaladı.

Corriere Della Sera: Fenerbahe yarı finali ipotek altına aldı. Lazio'nun tek umudu, evinde seyirsicinden yoksun olarak oynayacağı maçta İstanbul ekibini devirmek.

İspanya

Marca
“Fenerbahçe yarı final biletini kaptı gibi. Roma seyahati öncesi elinde büyük avantaj var” ifadesini kullandı.

As gazetesi de “Fenerbahçe, Lazio’yu İstanbul’da mahkum etti” manşetini attı. Fenerbahçe'nin Lazio'yu 2-0 mağlup etmesi, İtalyan basınında "Fenerbahçe Lazio'yu nakavt etti" şeklinde yer buldu.

Brezilya


Globoesporte
adlı spor internet portalı ise “Evinde Lazio’yu deviren Fenerbahçe yarı final yolunda büyük avantaja sahip” diye yazdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder