4 Nisan 2013

Facebook Home entegrasyonlu ilk telefon ‘HTC First’ tanıtıldı!



Facebook beklendiği gibi günlerdir konuşulan Facebook Home Android arayüzünü tanıttı. Facebook’un Kaliforniya’daki kampüsünde gerçekleştirilen ve Mark Zuckerberg’in de katıldığı tanıtım etkinliğinde Android için geliştirilen özel Facebook arayüzünün yanı sıra sosyal ağın logosunu taşıyan HTC First adlı yeni akıllı telefon da davetlilerin karşısına çıktı.

Facebook Home dün sızan ekran görüntülerinde olduğu gibi, başlangıç ve kilit ekranını tamamen değiştiren bir Android arayüzü. Facebook ile derin bir entegrasyona sahip arayüzde sosyal ağdaki hesabınızla her an bağlantı halinde oluyorsunuz. İçerikler arka planda yüklenirken, bunları istediğiniz ekrandan görüntüleyebiliyorsunuz.


Bildirim sistemi ise tıpkı Facebook’ta olduğu gibi direkt olarak arkadaşlarınızdan geliyor. Ekranı kaplayan görseller üzerinde beliren içerik balonları ve yuvarlak kullanıcı fotoğraflarıyla görüntülenen güncellemeler istendiği takdirde bir araya getirilebiliyor. Chatheads adı verilen özellik ile arkadaşlarınızın küçük kafa fotoğraflarına dokunarak hemen bir sohbet başlatabiliyorsunuz.

Coverfeed özelliğinde tam ekran fotoğraf üzerinde metinleri gösterilirken, bildiğimiz Android ekranının üst kısmında hızlı durum güncelleme, fotoğraf paylaşma ve check-in düğmeleri yer alıyor.


Zuckerberg’in ifadelerine göre Facebook Home, birçok Android cihazı için 12 Nisan’dan itibaren Google Play’den indirilebilecek. Tabletler için de düşünülen Facebook Home’un bu versiyonu ise birkaç ay içinde yine Google Play’deki yerini alacak. Android’in Facebook Home için bazı çekirdek bileşenlerin yeniden yazıldığını belirten Zuckerberg, yeni arayüzün her ay yeni özelliklerle güncelleneceğinin de altını çizdi.


Etkinlikte Facebook Home ile birlikte bir de akıllı telefon tanıtıldı. HTC CEO’su Peter Chou tarafından tanıtılan HTC First, Facebook Home yüklü olarak geliyor. Üzerinde Facebook logosunun bulunduğu akıllı telefon tıpkı Facebook Home gibi 12 Nisan’da piyasalardaki yerini alacak. Telefonun teknik özellikleri ve fiyat bilgisini resmi bilgiler paylaşıldıkça sizlere aktaracağız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder