28 Mart 2013

Nokia’dan Rakiplere Gözdağı: Lumia 928

Nokia, Lumia 928 akıllı modeliyle, HTC-One ve Samsung Galaxy S4’e kafa tutmaya hazırlanıyor! Nokia, WP 8 ile akıllı telefon dünyasına yeni bir adım attığını savunarak, mutlaka bu tür eksikliklerin olacağını belirtti.

Windows Phone 8 ile tekrar hayat bulan Nokia, amiral gemisi Lumia 920 kullanıcılarla buluşturmuştu. Teknoloji-severlerin beğenerek aldığı telefon, işletim sistemi memnuniyetine karşın ağırlığı ve video renk kalitesi ile kullanıcılarını pek de memnun etmemişti.


Giriş, Orta ve Üst seviye modelleriyle dikkat çeken Lumia ailesine, bir yenisini daha eklenirken diğer modellerden farklı olarak, Lazer kod adıyla gelecek. Lumia 928 Lazer adıyla üst seviye kullanıcıya hitap edecek amiral gemisinin Nisan ayının sonunda görücüye çıkması bekleniyor. Geçtiğimiz ay içinde Nokia CEO’sunun bahsettiği, ileri teknoloji akıllı modellerden birinin de 928 Lazer olduğu öne sürüldü.

Karşılaştırma yapacak olursak; Kasa bakımından Lumia 920’den daha küçük, daha ince ve daha hafif olacağı bilinen Lazer, yine farklı renk seçenekleri ve alüminyum gövde ile gelecek. Ekran boyutunun 4.5 inç olarak belirtildiği modelde OLED söylentileri de yerini koruyor. Kamera lenslerinin ve 4 çekirdekli işlemci performansınınLumia 920’ye oranla gözle görülür şekilde artacağı biliniyor.


Xenon flaş ve MicroSD kart özelliğinin de yer verileceği Lumia 928 Lazer, HTC’nin One ve Samsung’un Galaxy S4 modeli ile sıkı bir rekabete girmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder