4 Nisan 2013

Samsung, Apple’ın krallığında 900 yeni mağaza açıyor

Apple’ın en büyük rakibi olarak kabul edilen Samsung, ABD’li elektronik perakendeci devi Best Buy ile önemli bir anlaşmaya vardı. Güney Koreli şirket, birkaç ay içinde ABD’deki tüm Best Buy mağazalarında stantlar açarak Apple’ın bir adım önüne geçmeyi amaçlıyor. Açılacak 910 ‘küçük mağaza’, Galaxy S4’ün piyasaya sunulacağı Mayıs ayında hazır olacak.


Samsung, mobil cihaz sektöründe yaşanan savaşlarda Apple’a karşı yeni bir strateji belirledi. Best Buy ile stratejik bir anlaşma yapan Samsung, birkaç ay içinde ABD’nin dört bir yanına ‘küçük mağaza’ kuracak. Güney Koreli firma bu şekilde tüketicilerle ürünleri arasındaki etkileşimi artırmayı, rakiplerini de geride bırakmayı istiyor.

Galaxy S4’ü New York’ta düzenlediği pahalı bir tanıtımla teknoloji dünyasına sunan Samsung, ABD’deki nüfuzunı daha artırmak için yeni nesil telefonunun piyasaya çıkacağı dönemde yeni bir strateji kullanacak.

CNET’in haberine göre, ‘Samsung Experience Shops’, yani Samsung Tecrübe Mağazaları adı verilecek stantlarını gelecek haftadan itibaren açmaya başlayacak. Mayıs ayının başıyla, Best Buy mağazalarında 500, Best Buy Mobile (mobil cihaz satış noktaları) noktalarında ise 410 tane Samsung standı olacak.

Perakende alanında Apple’a karşı oldukça önemli bir adım atan Samsung Telecommunications America Başkan Yardımcısı Ketrina Dunagan, CNET’e yaptığı açıklamada, “Tüketiciler perakende alanında Samsung’dan bir hamle bekliyordu ve biz bunu yavaşça yapıyoruz… Cep telefonu operatörleri ve perakendeciler bugün tüketicilere yüksek bir perakende tecrübesi sunuyor olsa da, Samsung tüketicilere daha derin sorularını cevaplamak için yardımcı olmayı istiyor” dedi.

MAVİ TİŞÖRTLÜ SAMSUNG ÇALIŞANLARI
Dunagan’ın açıklamasından, mobil cihazlar hakkında daha kapsamlı bilgi edinmek ve ürünleri denemek isteyen kullanıcıların Samsung stantlarında daha fazla yardım alacağı anlaşılabilir.

Best Buy mağazalarında Samsung tarafından eğitilen çalışanların yanı sıra, Best Buy çalışanları olacak. Samsung personeli, ürünleri tanıtacak, belli tamir işlemlerini yapacak, cihazların satışını ve aktfi edilmesini gerçekleştirecek. Tüketiciler, ürünleri hakkındaki sorunlarda Best Buy’daki Samsung stantlarına gelebilecek. Best Buy Mobile noktalarında ise Samsung personeli olmayacak ama Best Buy çalışanları Samsung ürünleri hakkında özel olarak eğiticelecek.

Samsung stantlarında akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar ve dijital-akıllı kameralar yer alacak. Ayrıca ürünlerin tanıtımı ve nasıl kullanıkdıklarının gösterilmesi için Samsung Smart TV de bulunacak.(ntvmsnbc)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder