27 Mart 2013

Berlusconi afişi işten attırdı!

Hindistan’da, İtalya’nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi’yi ”arabanın bagajına attığı” kadınlarla gösteren bir afiş hazırlayan reklamcılar işlerinden oldu.

Dünyanın en büyük reklamcılık grubu WPP’nin Hindistan’daki birimi olan JWT India’nın Ford otomobilleri için hazırladığı reklam, satış kampanyasında kullanılmamıştı.

Ancak afiş bazı internet sitelerinde yayınlandı ve cinsiyet ayrımcılığı yaptığı gerekçesiyle sosyal paylaşım ağlarında eleştirilere hedef oldu.

Reklam afişinin internete yüklenmesi, Hindistan’ın tecavüze ağır cezalar getiren yeni yasaları onaylamasını izliyor.

Afişin yol açtığı tartışma üzerine JWT India, bu ve bunun gibi reklamlar nedeniyle bazı üst düzey yöneticileri işten çıkardı.

JWT tarafından yapılan açıklamada, afişin hoş olmadığı ve şirket standartlarına uymadığı belirtildi.

Ford Otomobilleri’nin Hindistan temsilciliği de özür diledi.

‘KAYGILARINIZI ARKAYA ATIN’
Arabanın sürücü koltuğuna oturan İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi ile elleri ve ayakları bağlı halde bagaja atılan üç kadını gösteren afişte “Geniş bagaj kapasitesiyle, siz de kaygılarınızı arkaya atın” sloganı yer alıyor.

JWT tarafından yapılan açıklamada “afişlerin yayınlanmasından büyük üzüntü duyuyoruz” denildi.

Reklam şirketi afişlerin değil internete düşmesi, para karşılığında bastırılması fikrini bile reddetmiş olduğunu kaydetti.

Afişlerin internete yüklenmesinin bazı kişilerin hatası olduğunu bildiren şirket, buna karşılık gerekli disiplin önlemlerinin alındığını belirtti.(BBCTURKCE)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder