26 Mart 2013

Dürüstlük örneği sergileyen evsiz adamın hayatı tümüyle değişti


Dilenirken kullandığı para kabına yanlışlıkla düşürülen bir elmas yüzüğü sahibine iade etmesiyle gazetelerin manşetlerine çıkan  Bill Ray Harris isimli evsiz adam, yaptığı iyiliğin karşılığını almaya devam ediyor.

NY Daily News’un haberine göre Missouri, Kansas Cityli Billy Ray Harris, Pazar günü “Today” isimli televizyon programında, uzun süredir haber alamadığı ailesiyle bir araya geldi.

Harris (55), ailesini yaklaşık 16 yıldır görmüyordu.

Böyle bir şeyi hiç beklemediğini söyleyen Harris, ailesiyle buluşma fırsatı yakalamasının kendisini şoke ettiğini belirtti.

Today.com’a konuşan Harris, bugüne dek hep düşündüğünü söylediği ailesiyle irtibatını 90’lı yıllarda tamamen kaybettiğini belirtti. Harris ayrıca bunalımlı günler geçirdiğini de sözlerine ekledi.

Fakat 8 Şubat tarihinde Sarah Darling isimli kadının Harris’in dilenme kabına para atmak isterken yanlışlıkla elmas platin nişan yüzüğünü kaba düşürmesiyle, adamın o kötü günleri geride kalmış oldu.

Bir kuyumcu Harris’e söz konusu yüzük için 4.000 dolar teklif etti fakat Harris yüzüğü satmak yerine, iade etmek için sahibini beklemeye başladı.

Olayın ertesi günü, Sarah Darling ve kocası Bill Krejci’nin Harris’in yanına gidip yüzüğü sormalarıyla, Harris yüzüğü çifte iade etti ve sonrasında medyanın dikkatini üzerine çekti.

Harris’in kız kardeşi, Robin Harris Williams haberlerde olayı gördüğü anda Harris’in erkek kardeşi olduğunu fark ettiğini belirtti.

Williams sonrasında diğer kardeşlerini de durumdan haberdar etti ve Pazar günü tüm kardeşler televizyon programında bir araya getirildiler.

Olay sonrasında internet üzerinden Harris için bir yardım fonu başlatan Darling ve Krejci de duygusal buluşmada yer aldılar.

Programda konuşan Darling, fon kapsamında 4.000 dolar toplanmasını ümit etmiş olduğunu çünkü yüzük için Harris’e teklif edilen ve adamın geri çevirdiği paranın miktarının o kadar olduğunu fakat gelen bağışların beklentisinin çok üzerinde gerçekleştiğini ifade etti.

Pazar günü itibariyle Harris için toplanan para, 8.000 kadar yardımseverin katkılarıyla 183.000 dolar civarına ulaştı.

Yardım kampanyası sayesinde, sadece haftalar önce sokaklarda yaşayan Harris’in artık bir evi ve yarı zamanlı bir işi bulunuyor.

Artık şişme bir yatağının olduğunu söyleyen Harris, eski koşulları düşünüldüğünde şu anki koşullarının kral gibi yaşamaya benzediğini belirtti.

Tabii ki Harris’in ailesine kavuşması da her şeyi daha da iyi kılıyor.(turkishNY.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder