21 Mart 2013

En çok sevilen First Lady Michelle Obama

Michelle Obama Amerikan halkı tarafından çok sevilen bir First Lady olmayı başardı.

Michelle Obama eşinin ilk dönem seçim kampanyası sırasında çok açık sözlü olduğu gerekçesiyle sık sık eleştirildi. Ancak Beyaz Saray’daki ilk dört yılı içinde Michelle Obama kamuoyu yoklamalarında halktan her zaman eşinden çok daha fazla destek gördü.

Son kamuoyu yoklamalarına göre Michelle Obama halktan yüzde 65’le 73 oranında destek görüyor. Başkan Obama’nın halktan gördüğü destek oranıysa son haftalarda yüzde 55’e çıktı. İlk dört yıl boyunca Başkan’a gösterilen destek oranı genelde yüzde 40’larda kaldı.

Michelle Obama, savunduğu konularla hem Demokrat hem de Cumhuriyetçiler’in saygı ve hayranlığını kazanmış durumda. First Lady’nin çocuklarda obeziteyle mücadele için başlattığı “Let’s Move” büyük destek görüyor. Michelle Obama, çocuklara spor yapmanın ve doğru beslenmenin öneminin öğretilmesi gerektiğini savunuyor.

Michelle Obama, “Çocuklarımızı okula gönderdiğimiz zaman, onlara evlerimizde yedirmekten kaçındığımız sağlıksız, şişmanlatıcı, aşırı tuzlu ve şekerli yiyecekler yemediklerinden emin olmamız gerekir,” şeklinde konuşmuştu.


Michelle Obama’nın öncelikli konularından biri de ülke dışında görev yapan Amerikalı askerlerin ailelerine destek vermek: “Eşimle birlikte yaptığınız hizmet için ne kadar minnettar olduğumuzu söylemek istiyorum. Büyük fedakarlık yapıyorsunuz. Amerika’ya hizmetinizin çok büyük olduğunu her zaman tekrarlayabilirim,” şeklinde konuştu.

Michelle Obama, Beyaz Saray’ı herkesin daha kolay girebileceği bir yer haline getirdi. Beyaz Saray’da dünyanın çeşitli ülkelerinden konuklar ağırladı.

Michelle ve Barack Obama çifti, ayrıca birçok Amerikalı sanatçıya da ev sahipliği yaptı.

Michelle Obama dört yıl içinde aynı zamanda bir moda ikonu haline geldi. Farklı ve kendine güvenen giyim tarzıyla ünlü modacılardan çok herkesin gidebildiği mağazalardan aldığı giysileri ve genç modacıların tasarımı olan gece kıyafetleriyle her zaman gündemde kalmayı başardı.

VOA News

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder