22 Mart 2013

Facebook artık hava durumu tahmini yapacak!

Geçtiğimiz günlerde “Zaman Tüneli” güncellemesiyle gündeme gelen Facebook, kullanıcılarına yeni özellikler getiriyor. En son Facebook’un Hashtag özelliği, üyeleri tarafından merak konusu olurken bu soru işaretlerine bir yenisi daha eklendi.

Facebook Developer News sayfasında yazılan haberlere göre, açık alanda düzenlenecek etkinliklerde üyelerinin mağdur olmamaları adına; Etkinlik Oluşturma penceresinde hava durumu tahmini yer almasını sağlayacak.

Yapılan etkinliklerin daha sağlıklı olması adına yapılan bu özellik, yer ve konum hizmetlerini kullanıcı izniyle kullanarak otomatik tahminde bulunacak. Etkinlik incelenirken günden güne yapılan en sağlam tahminler, üyelerin sürprizle karşılaşmasını önleyen ilk adım olacak.

Kullanıcılarının bu haberle beğenisini toplayacak olan özelliğin hava durumu kaynağı ise Weather Underground tarafından karşılanacak. Şimdiden kullanışlı olduğu düşündüren bu özellik bakalım kararlılık ve kullanılabilirlik adına nasıl bir verim sunacak. Özelliğin ne zaman yürürlüğe gireceği bilinmezken telefon görüntüsü de demo olarak paylaşılmış.

silikonvadisi.tv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder