22 Mart 2013

Leonardo DiCaprio’nun Canlandırdığı Sahtekara Özendi!

Philippe Jernnard LaRocelle isimli bir Fransız, bir ABD Havayolları pilotu rolüne girerek, Philadelphia’dan Florida, Palm Beach’e giden bir uçağın gizlice kokpitine girdi.

Daily Mail’ın haberine göre polisler, 61 yaşındaki Philippe Jernnard LaRocelle’nin Çarşamba günü Philadelphia’dan kalkan bir uçağa, bir Air France (Fransa Havayolları) pilotu üniforması giydiği halde biletli bir yolcu olarak bindiğini belirttiler.

LaRocelle, uçağa binince pilotun koltuğunun arkasında bulunan mürettebata ayrılmış bir koltuğa geçti.

Air France ile bir bağlantısı olduğuna dair bir belge sunamayan adamın dolayısıyla kokpitten çıkıp yolcular arasındaki koltuğuna geçmesi istendi.

Uçağın mürettebatı polise haber verdi, polis memurlarının uçağa gelmesiyle söz konusu yolcu üzerindeki üniformayı çıkardı.

Polisler, adamın çantasında sahte mürettebat yaka kartı bulduklarını belirttiler.

Uçaktan indirilen adam, izinsiz giriş, zorla girmek, sahtecilik (yazıda değişiklik), kayıtlarda ya da kimlikte gizlice değişiklikler yapmak, sahte intiba ve polise sahte kimlik belirtmekten suçlanıyor.

LaRocelle için 1 milyon dolar kefalet ücreti belirlendi.


LaRocelle’nin yaptığı eylem, 1960’larda Frank Abagnale isimli sahtekarın yaptığı eylemlerden biriyle benzerlik gösteriyor.

Zamanında bir Pan Am pilotu rolüne giren Abagnale, üzerindeki üniforma sayesinde ücretsiz olarak dünya çapında 26 ülkeyi dolaşabilmişti.

Abagnale’nin hikayesini konu alan “Catch Me If You Can” isimli filmde Abagnale’yi Leonardo DiCaprio canlandırmıştı.

TurkishNY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder